
Ekilen saçlar dökülür mü? Ekilen saçlar dökülmez nedeni ise saç köklerini dökülmeyen ense hücrelerinden alınmasıdır. Ense bölgesinden aldığımız saçlar DHT dediğimiz saçı döken reseptöre duyarsızdır. DHT’ye duyarsız olan ense saçlar bir daha dökülmez ve ömür boyu kalıcı olur.
Ekilen saçlar dökülür mü sorusunun cevabı net olarak dökülmez. Saçsız alan için toplanan saç kökleri, kelliğin nedeni olarak gösterilen DHT hormonuna duyarlı reseptörlere sahip olmadığından, ekilen saçlar dökülmez. Çevresel nedenlerden kaynaklı herhangi bir etken yaşanmadığı sürece ekilen saçlar dökülmez.
Saç ekimi saçları dökülen bireyler için kesin çözüm olarak görülmektedir. Saç ekimi sayesinde saçlarınız doğal görünüme kavuşacaktır. Bu olanağı sunan saç ekimleri dökülmeden rahatça tarayıp yıkayabileceğiniz saçlara kavuşmanızı sağlar. Ekilen saç dökülür mü? HAYIR. Saç ekimi sonrası saçınızı nasıl yıkamalısınız hakkında blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.
İçindekiler
Ekilen Saçlar Dökülür Mü Endişesi
Ekilen saç dökülür mü insanların sıklıkla bahsettiği bir konudur. Korkulu bir rüya olarak görülmektedir. Ekilen saçlar sizlere en uygun şekilde ekilir ve sizlere acısız ve kesin çözüm sunmaktadır.
İlginizi çekebilir: Sağlıklı, Dökülmeyen Saçlar İçin 5 Öneri
Dökülmemesinin nedeni ve arkasında duran araştırmalar sonucu bu konuya kesin çözüm getirmektedir. Ense saçlarınızdan alınan saçlar DHT hormonuna duyarlı olduğu için dökülmez. DHT hormonunun işlevinden bahsetmek istersek: DHT saç köklerindeki reseptörlere bağlanır ve saç köklerinde küçülmeye neden olur. Küçülen köklerde zayıf, ince ve renksiz saçlar oluşur. Bir süre sonra da bu saç kökleri yok olur.
Ekilen saçlarda istisnai dökülmeler meydana gelebilmektedir işte bu istisnalardan bazıları şunlardır:
-
Alopesi Senilis (Yaşa Bağlı Dökülme):
Genetik dökülmeye dirençli olan ense bölgesindeki saçların dökülmesinin nedenlerinden biri olan Alopesi Senilis genellikle yaşla birlikte, vücutta çeşitli enzimlerin işlevini yerine getirememesiyle meydana gelir. Metabolizmanın yavaşlamasıyla saç folikülleri de zayıflar ve dökülür.
-
Otoimmün Hastalıklar:
Bağışıklık sisteminin nedeni bilinmeyen bir şekilde vücuttaki hücrelere saldırmasıdır. Böyle bir durumun yaşanması da ekim sonrası saçların dökülmesine neden olabilir. Nedeni tam olarak bilinmediğinden kesin bir tedavi yöntemi de söylenememektedir.
-
Telogen Effluvium
Yoğun stres, cerrahi travmalar, doğum, kontrolsüz diyetler, ateşli hastalıklar nedenler arasında sayılabilir. Uygun tedavi şekliyle saçlar eski sağlığına kavuşabilir. Ense bölgesindeki saçlarla ilgili böyle bir ihtimalin karşılaşılması durumunda, aynı özelliğe sahip, ekim yapılan saçlarda da dökülme gerçekleşebilir.
Ekilen Saçların Ömrü Nedir?
Saç ekimini yaptırırken önce saç alanında uzman doktorlar seçmeniz gerekmektedir. Eğer saçınızı ektirdiniz ve sonrasında saç çıkmadıysa alınan dokuların uzun sürede dışarıda kalması ve tedavinin uzun sürmesi ile ilgili olabilir. Alanında uzman doktorlar bu konuya karşı bilinçli olduklarından dolayı, doğru tıp merkezi ile bu sorun yaşama olasılığınız yoktur. Saçlarınız doğru yöntem ile titizlikle ekildikten sonra saçlarınızı dökülmeden ömür boyu kullanabileceksiniz.
Ekilen saçlar saç döngüsüne girdiği için ara ara dökülmeler olabilmektedir. Bu sayı tüm saçınızdan ortalama 50 ila 100 saç teli dökülmesi olabilir. Fakat yerine çok daha fazlası çıkacak ve büyüme sağlanacaktır. Bu gibi durumların sizi endişelendirmemesi gerekmektedir. Saçlarınız saç ekilmesine uygun görülüp uzmanlar tarafından ekildiği takdirde ekilen saç ekimi operasyonu ömür boyu sürmektedir.
Saç Ektirme Süreci Ne Kadar Sürer?
Yine saç ekim operasyonunda alınacak saç kökü sayısı saç ekim tekniğine göre de değişiklik gösterir. FUT yöntemi ile alınacak saç kökü kişinin ensesindeki saç derisinin gevşekliği ve saçın sıklığıyla doğru orantılıdır. FUT yöntemi ile kökler topluca alınıp ekildiğinden dolayı 2.000 ile 3.000 arasında saç kökü alınıp ekilebilir. FUE yöntemindeyse saç kökleri teker teker alınıp yine teker teker ekilir. FUT yöntemine göre çok daha uzun süren bir işlemdir. Yaklaşık 6 ile 9 saat arasında sürebilir. Tek seansta alınan kök sayısı 3.000 ile 4.500 greft arasındadır. İşlemin ardından istenilen neticeye ulaşılamamışsa birkaç seans daha uygulanabilir. Greft nedir? Greft saç teli ve saç tellerinin ucunda saç kökleri vardır. Bir greftte 1 kökte bulunabilir 4 kökte bulunabilmektedir.
Saç ekimi ne kadar uzun sürerse aldıkları greftler ne kadar dışarıda dokudan uzak kalırsa o kadar gerçekliğini yitirir o yüzden saç ekimi hızlı ve başarılı olmalıdır.
Saç Dökülmesi Sebepleri
- Aşırı Kilo Kaybı: Ani kilo kayıplarında dökülmeler meydana gelmektedir.
- Kullanılan İlaçlar: Kullanılan bazı ilaçlar saçlarınızın dökülmesine sebep olmaktadır.
- Vitamin Ve Mineral Eksikliği: Eğer kişide B12, D vitamini, Folik asit, Biotin, Çinko, Demir gibi vitamin ve mineralleri düşükse saçlar beslenemeyip dökülür.
- Vücuttaki Çeşitli Hastalıklar: Tiroit, diyabet anemi gibi hastalıklar ani saç dökülmesine sebep olmaktadır.
- Kemoterapi: Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar kanser hücrelerini böldüğü gibi saç hücrelerinde bölerek öldürür.
- Hamilelik: Doğum sonrası hormonların normale dönmeye çalışırken bu durum ortaya çıkabilmektedir.
- Genetik Etkenler: Kadın tipi saç dökülmesi olarak adlandırılır. Ailedeki kadınların belli yaşlarında dökülmeler oluyorsa kişilerin genetik faktörlere dayalı saç dökülmesi vardır.